Roel Van Heuckelom

Ik speel zelf al van mijn 6 jaar badminton en heb alle nationale jeugdreeksen doorlopen. Momenteel speel ik nog steeds zelf, al zit trainen er niet meer in. En dit omwille van de vele uren die ik als trainer spendeer om mijn spelers verder te helpen in hun ontwikkeling. 
Zo ben ik hoofdtrainer van een Nederlandse club, sta ik mee aan de bakermat van de Lokerse badmintonschool en ben ik hoofdtrainer van Rijckerack. Hier zal ik niet alleen de jeugd en de senioren onder handen nemen, maar voor het eerst in België zullen we hier ook starten met een intern trainers-opleidingsproject om de vele eigen trainers binnen de club verder op te leiden.
Mijn specialiteit ligt erin om spelers technisch en tactisch beter te maken. Niet dat je niet zal afzien, want elke technische en tactische training gaat al snel gepaard met de passende looplijnen op een veld. Dus fysieke training heb je sowieso altijd. Uw techniek en tactisch inzicht optimaliseren door in detail uw spelstijl en huidige technische vaardigheden te bekijken en te analyseren. En vanuit wat we dan opmerken worden de training stelselmatig opgebouwd.

Practice does not make perfect. Only perfect practice makes perfect.
- Vince Lombardi


Roel.vanheuckelom@telenet.be